Ο καφές κατά της τερηδόνας |
![]() |
Συγκεκριμένα, ένα συστατικό του καφέ, η τριγονελλίνη, που προσδίδει το άρωμα και τη γεύση στον καφέ, εμποδίζει την προσκόλληση των στρεπτόκοκκων mutans, των μικροβίων που θεωρούνται ως ένα από τα κύρια αίτια εμφάνισης της τερηδόνας, στην αδαμαντίνη των δοντιών. Ο στιγμιαίος καφές διαπιστώθηκε ότι είχε την μεγαλύτερη ανασταλτική δράση απέναντι στον στρεπτόκοκκο, ενώ η ιδιότητα αυτή του καφέ δεν επηρεαζόταν από το αν ο καφές ήταν ντεκαφεϊνέ ή όχι. |